петък, 31 март 2023 г.

Откриха тяло в шламохранилище край Перник, съвпадение на татуировка насочва към Емил Боев

  

Тяло на мъж е изплувало в шламохранилището на рудника край пернишкия квартал "Бела вода" тази вечер. То е забелязано от работници, съобщиха местните медии "Мироглед" и "ЗаПерник".

Подаден е сигнал до полицията, като на място са изпратени екипи. Трупът е изваден и транспортиран в Съдебна медицина в Перник. От Областната дирекция на МВР обясниха, че предстои да бъде извършена ДНК експертиза, за да бъде установена самоличността, както и аутопсия за причината за смъртта на мъжа. 

Предполага се, че тялото е на 25-годишния софиянец Емил Боев, който изчезна на 28 януари по време на фестивала "Сурва" в миньорския град, тъй като при първоначалния оглед е открита следа от татуировка, каквато той е имал. 

Последното съобщение от телефона на младия мъж гласяло: "Къде си" - и е било изпратено до негов приятел около 4 часа сутринта. Видеозаписи от охранителни камери пък разкриха, че Боев е бил във видимо нетрезво състояние.

62 дни стотици доброволци и полицаи го издирваха, но без резултат. Майката Иванка Стоянова дори призова, ако синът ѝ е отвлечен, да бъде върнат, затова семейството обяви и парична награда от 100 000 лева.

Новините от днес и със задна дата