сряда, 8 март 2023 г.

Европейската комисия получи писмо на руски със заплаха за атентати в целия ЕС

  

Европейската комисия е получила писмо на руски език със заплахи, че в ЕС предстоят атентати заради европейската политика за Украйна, съобщиха медии в Белгия.

Според цитата в белгийските медии, в писмото до ЕК се заявява, че заради "агресивната европейска политика" предстоят "масирани терористични удари" в ЕС.

Отправени са били заплахи срещу общността ЛГБТ+ "и други малцинства", както и срещу държавни и правителствени ръководители от ЕС.

Писмото е било получено на 3 март, а днес комисията е предупредила белгийската полиция, съобщи БТА.

По-рано днес медиите в страната разпространиха предупреждение за подготвян атентат в метрото в Брюксел. Службите за сигурност са свикали заседание и приемат предупреждението много сериозно.

Полицаи със следови кучета са били изпратени тази нощ на проверка, която е завършила без да бъдат открити следи от взривни вещества. От полицията се допълнили, че тази нощ са получили писмо със заплаха за терористичен удар.

Градският транспорт в Брюксел днес работи много ограничено заради протест, свързан с отбелязването на Международния ден на жените. Особено засегнати са линиите на метрото, отбелязват от дружеството за градски превози.

На 22 март 2016 г. в метрото и на летището в Брюксел терористи, свързани с групировката "Ислямска държава", извършиха два атентата, довели до 32 жертви и 340 ранени. Делото срещу оцелелите извършители и техните сподвижници започна неотдавна и продължава на първа инстанция.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата