четвъртък, 9 март 2023 г.

На 82-годишна възраст Роберто Кавали стана баща за шести път

 Роберто и Сандра Нилсън-Бергман

                  Роберто и Сандра Нилсън-Бергман
Макар прехвърлил вече осемдесет, Роберто Кавали, който е основател на една от най-популярните италиански марки за луксозни стоки, носеща неговото име, стана баща за шести път. Дизайнерът, чието състояние се оценява на половин милиард евро, има други пет деца, които са от две предишни негови връзки. Сега с шесто го дари половинката му Сандра Нилсън-Бергман, която е с над четири десетилетия по-млада от него и е бивш модел, спечелил в миналото короната на "Мис Швеция". Тя му роди син. Двамата с нея са заедно повече от петнадесет години, като живеят на семейни начела под покрива на величественото му имение във Флоренция.

По време на интервю за списание "Novella 2000" моделиерът каза, че любимата му и тяхното бебе, което е проплакало за първи път преди седмица, се чувстват добре.

"Беше изключително емоционално преживяване да ги видя веднага след щастливото събитие", разкри той, допълвайки, че с партньорката му вече са решили как да кръстят момчето. "Ще се казва Джорджо, в чест на моя баща, който бе убит от нацистите по време на Втората световна война", обяснява стилистът, уточнявайки пред изданието, че тогава самият той е бил едва на две години.

В разговора признава, че болката, която е изпитал от загубата на своя родител, била толкова непоносима, че той така и не проговорил, докато не навършил пълнолетие, като дотогава даже си мислел, че е ням и никога няма да произнесе и една дума.

Първата съпруга на Кавали е Силванела Джанони, от която има син и дъщеря - Томазо и Кристиана. Двойката минава под венчилото през 1964 г., но десет години по-късно слага край на своя брак. Не след дълго той отново застава пред олтара, този път с австрийката Ева Дюрингер, носителка на титлата "Мис Европа", която има изключителен усет в модата и дълго време помага на съпруга си в неговата работа, присъединявайки се към бранда му. Преди да разтрогнат съюза си през 2010 г., тя му ражда три деца - Роберт, Ракеле и Даниеле.

Само че повторният му престой в отбора на ергените съвсем не е продължителен, защото през 2014 г. той се запознава настоящата си спътница. Чувствата му към нея е толкова силни, че дванадесет месеца след срещата им той ѝ купува частен остров в нейната родина, който е разположен на малко повече от осемдесет километра източно от столицата Стокхолм. За този внушителен подарък Роберто плаща почти два милиона и петстотин хиляди евро.

Кавали обличал някои от най-големите звезди от световния шоубизнеса, включително Ким Кардашиян, която носеше известната му рокля с флорални щампи на Met Gala, когато беше бременна.

Супермоделът Бела Хадид също е голям фен на дизайнера и редовно облича зашеметяващите му рокли на червения килим.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата