четвъртък, 16 март 2023 г.

Гонка с 4 ударени коли след опит за обир в Бургас

 

Мъж на 59 години от София беше задържан след гонка с полицията в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Той успял да избяга от мястото на извършена домова кражба с лек автомобил с германска регистрация. Двама негови съучастници обаче са задържани на място - 44-годишен мъж от харманлийското село Поляново и жена на 21 години от Бургас.

"Единият мъж и бургазлийката са задържани непосредствено след извършване на домова кражба от апартамент, разположен на деветия етаж в жилищна сграда в "Меден рудник", а съучастникът им се опитал да избяга с лек автомобил, но е неутрализиран в района на ул. "Транспортна" до магазин "Пежо" в комплекс "Изгрев", уточниха от МВР.

При преследването са нанесени леки материални щети на четири автомобила. Софиянецът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са били отрицателни. Констатирано е, че групата е проникнала в апартамента чрез разбиване на патрона с отвертка, посочиха още от полицията.

Откраднати са 4500 евро, 600 лева, 300 турски лири и златни накити. Процесуално-следствените действия по случая продължават и към момента.

Пред БТА говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева, уточни, че два от пострадалите при гонката автомобили са собственост на вътрешното министерство. Шофьорът е бил засечен от няколко полицейски коли и не се е стигнало до използването на шипове за спирането му. 

Припомняме, че в началото на тази година криминалисти разкриха друга домова кражба, при която беше открадната сумата от над 160 000 лева от дома на младо семейство. Тогава бяха задържани мъж и жена.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата