2-годишно дете падна в близо двуметрова шахта. Инцидентът се е случил на улица "Любен Каравелов" в Стара Загора в понеделник. Мястото не е било обезопасено, липсвал е капак. Момченцето се е разминало само с охлузвания. Преди време и друго дете е пострадало заради същата шахта.

"Синът ми е бил с баща си. Като са минали оттук е имало поставени дъски върху отворената шахта", разказа майката на пострадалото дете Татяна Гюзелева пред NOVA.

Веднага подали сигнал до общината и оттам изпратили много бързо екип, който времено обезопасил мястото с гума, а на следващия ден отишли да вземат размери, за да се сложи капак.

Междувременно обаче била поставена решетка.

"Разбрах, че накрая собственик на магазин е оправил шахтата", каза още майката.

От общината благодариха за реакцията на мъжа.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo