неделя, 12 март 2023 г.

Шефът на АПИ: 100 км от проверените пътища трябва да се ремонтират - ще струва 500 млн. лв.

  

Около 100 км от тези участъци, на които са извършени проверките на "Хемус", "Марица", "Тракия" и Северната скоростна тангента, ще трябва да им се направят ремонти. Това ще струва на държавата около 500 млн. лева. Това заяви пред bTV председателят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

"Голяма част от проверките за качеството на строежа на пътищата у нас са възложени от МВР още през миналата година. Целта е да се види за определена отсечка как е направен пътят и как се поддържа", добави Ангелов.

Изказването му идва дни след разкритията на регионалния министър Иван Шишков за Северната скоростна тангента.

Той подчерта, че АПИ трябва да направи подробен анализ за това какви материали са вложени в пътищата.

"Конкретната ядка, която се взима от асфалтовата настилка ни показва съответните пластове. Вземането на пробите е избираем. Спрямо проектната документация ние имаме заложена определена дебелина на пластовата настилка. След изваждането на тази ядка се прави съпоставка", каза Ангелов.

Няколко дни по-рано служебният регионален министър Иван Шишков заяви, че "на магистрала "Хемус" на участък от 8,5 км има 235 кръпки, на Северната скоростна тангента за 5 км има 63 кръпки - тези магистрали са като едни скъпи дънки с много кръпки и с малко дупки".

"Най-важното от тези резултати е, че тези пътища ще трябва да ги ремонтираме. Сега, когато трябва да ги ремонтираме регионалното министерство и АПИ трябва да направят едни добри задания и проекти за основни ремонти", каза още Шишков.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата