Паркингът пред новия корпус на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас от утре, 8 януари, става платен след втория час престой. Информацията е от пресцентъра на община Бургас.

Преминаването към платен режим на паркиране е по искане на ръководството на болницата и с решение на местния парламент, посочиха от общинския пресцентър.

Промяната е заради недобросъвестни шофьори от близките жилищни комплекси, които оставяха там автомобилите си понякога с дни, затруднявайки достъпа на нуждаещите се от медицинска помощ, коментира Стефан Минчев от пресцентъра на общината.

БТА припомня, че по предложение на община Бургас и с решение на местния общински съвет, с протокол 41 от 14 септември миналата година, се даде толеранс от два часа за безплатно паркиране в услуга на посещаващите болницата.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma