петък, 13 януари 2023 г.

ГЕРБ проверяват дали "Нексо" е финансирала "Продължаваме промяната"

  

                                     Снимка: Булфото

ГЕРБ в момента проверяват дали криптобанката "Нексо" е финансирала "Продължаваме промяната". Това съобщи по Нова телевизия депутатът Тома Биков, с уговорката, че все още правят проверката, но подозренията им са налице.

"И ако това се бе случило с ГЕРБ, сега това ще е първа новина, а не да се крие. А господин Настимир Ананиев е съдружник на г-н Тренчев", заяви той.

"Тези случайни свързаности - Настимир Ананиев се оказа член на УС на "Нефтогаз", имаме много сериозни съмнения, че има свързаност между двата субекта", каза депутатът в Нова телевизия. "Очакваме всеки, който е нарушил закона, да бъде подведен под отговорност", добави той.

Прокуратурата и МВР влязоха в четвъртък сутринта в офисите на компанията за търговия с криптовалута "Нексо". Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и ръководителят на отдел "Киберпрестъпност" Светослав Василев разкриха, че разследват организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, престъпления, свързани с предоставяне на банкова дейност без необходимия лиценз, както и компютърни измами. Сред съдружниците се твърди, че е Антони Тренчев, бивш депутат и колега на Настимир Ананиев от времето им на народни представители на Реформаторския блок и партията на Меглена Кунева. В момента Ананиев е депутат от ПП и лидер на партия "Волт".

Депутатът от ГЕРБ коментира и интригата с третия мандат, за който президентът още не е обявил коя формация ще го получи.

"Не сме се юрнали да участваме в правителство", каза още Биков на въпрос за третия мандат. Първо обаче трябва да се види кой ще го получи.

"Демократична България" има най-голям шанс да предложи реалистична конструкция за управление. Нашата подкрепа не зависи само от желание. Трябва да видим и какво ще предложат", коментира депутатът от ГЕРБ.

"Целите са ясни. Те бяха сходни и в предишните два мандата. За нас не е приемливо единствено участие в управлението на двамата председатели на "Продължаваме промяната", допълни Биков по адрес на Кирил Петков и Асен Василев.

Биков е убеден, че ако ПП и ДБ отидат заедно на избори, то това означава край на съществуването на коалицията на "Демократична България".

В същото време Тома Биков смята, че още едни избори няма да решат политическата криза, нито пък конфликтите между политическите партии, защото към тях ще се натрупа още история от отношенията им.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата