сряда, 25 януари 2023 г.

Берлускони е обезпокоен, че никой няма мирно решение за конфликта в Украйна

 

Бившият министър-председател на Италия и лидер на партията "Форца Италия" Силвио Берлускони, каза пред в. "Кориере дела Сера", че е разстроен, че "изглежда никой няма решения"за мирно уреждане на конфликта в Украйна.

"Ние сме на страната на Запада, на Европа, на Атлантическия алианс. "Форца Италия" е част от Европейската народна партия и от управляващото мнозинство в Италия. Нашата солидарност не е под въпрос", заяви бившият премиер на Италия Силвио Берлускони.

"Но съм обезпокоен, нека да го кажа ясно, от факта, че никой -  освен папата и Светия престол  - както изглежда, няма решения, които да водят до разрешаване по мирен път на конфликта, за който плащаме една нетърпима цена под формата на човешки животи, на страдания и на икономически щети за целия свят", допълва Берлускони в интервюто за италианското издание.

По-рано сенаторът, изразявайки безпокойство от украинската криза, отбеляза, че "в Европа и на Запад няма истински способни лидери". Бившият премиер на Италия предложи себе си и бившия германски канцлер Ангела Меркел за преговарящи и посредници за Украйна.

Новините от днес и със задна дата