Завършихме работата по девет от одобрените ни обекти по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерството на труда и социалната политика. С тяхното реализиране хората с двигателни проблеми ще могат самостоятелно да се придвижват извън дома си. Това информира кметът на Бургас Димитър Николов.

Достъпът е улеснен чрез изградени рампи и наклони, позволяващи на хората с увреждания безпрепятствено и лесно да влязат във входовете на жилищните блокове, а вътре са монтирани платформени подемници за преодоляване на стълбището до асансьорите.

Подемниците вече са монтирани и работят, като три са в комплекс "Славейков", по един в комплексите "Братя Миладинови", "Изгрев", "Лазур", "Меден Рудник", квартал "Крайморие", ул. "Македония" 11.

В момента работата продължава при последните две обекта, които също ще бъдат готови до дни.

Програмата се изпълнява за четвърта поредна година и дава възможност за осигуряване на достъпна среда на хора с двигателни увреждания, живеещи както в панелни блокове, така и в еднофамилни къщи. През изминалите три кампании на Националната програма за достъпна среда и лична мобилност Община Бургас успя да реализира общо 57 рампи и подемни платформи в сгради в почти всички жилищни комплекси.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!