събота, 14 януари 2023 г.

В Москва предлагат конфискация на имуществото на руснаци осъждащи войната, били негодяи

  

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин предложи да се конфискува имуществото на онези, които са напуснали Русия и се изказват против войната в Украйна. Той обяви това в канала си в Telegram.

Володин смята, че "напусналите негодници" "си позволяват публично да обиждат Русия, нейните жители, войници и офицери, открито да подкрепят злодеи, нацисти и убийци" и да се чувстват безнаказани. "Целта им е ясна - да слугуват за пред някого другиго и да се опитат да запазят благосъстоянието си в чужбина", допълва той.

Според чиновника тези действия попадат в обхвата на закона за призови към екстремизъм, реабилитиране на нацизма и дискредитиране на въоръжените сили.

"Негодяите, които са заминали, живеят охолно благодарение на нашата страна. Докато са в чужбина, те отдават под наем недвижими имоти и продължават да получават хонорари за сметка на руските граждани", пише Володин и предлага да се добавят клаузи в Наказателния кодекс за конфискуване на имуществото на онези руснаци, които са напуснали Русия, защото "те имат достатъчно, за да компенсират причинените щети".

Малко след това прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че "трябва да се борим за руснаците", които са напуснали страната, но "не са тръгнали по пътя на враждебното отношение".

Според Песков по този въпрос "е необходимо да се разработи определение за това какво се счита за престъпление". "Враговете са си врагове, с тях трябва да се справим, но всички останали - те са наши граждани и трябва да останат наши граждани. Трябва да сме сигурни, че дори тези, които са заминали, които не са наши врагове, ще искат да се върнат отново тук", каза Песков пред Life.

"Всички те са наши граждани, всички са равнопоставени и може да са имали различни причини да напуснат. Но тези, които не са изпаднали в истински враждебно отношение към страната, са нашите граждани, за които трябва да се борим", добави президентският говорител.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата