сряда, 25 януари 2023 г.

Бебе с тегло 7328 грама се роди в бразилска болница (видео)

 

Бебе рекордьор проплака в бразилска болница на 18 януари, съобщиха местните медии. 

Анжерсон Душ Сантуш се появил на бял свят в 12 часа чрез Цезарово сечение, а пред погледите на изумените доктори кантарът в родилната зала показал тегло от 7328 грама. Момченцето е с ръст от 59 сантиметра. 

Анжерсон е най-голямото бебе, което някога се е раждало в община Паринтинс. 

27-годишната майка Клейдиан Душ Сантуш е била приета предния ден в лечебното заведение Padre Colombo. При прегледа с видеозон гинеколозите видели, че плодът е доста едър за гестационната седмица от бременността, но никой не очаквал появата на толкова голямо бебе. 

Това е шестото дете на Клейдиан, която признава: "Не очаквах такава изненада! Мислех, че ще е около 4 килограма, но не и над 7". 

Новороденото момченце е с размерите на над двумесечно бебе, тъй като обичайното тегло, с което бебетата се появяват на бял свят е около 3 кг.

Анжерсон е под непрекъснато наблюдение и сърдечен мониторинг, но лекарите съобщиха, че е в добро състояние и няма никакви здравословни отклонения.

От болницата обаче са започнали кампания в помощ на родителите, тъй като нито една от дрешките, които са купили за сина си, няма да му стане. 

През 2014 г. в община Паринтинс е регистрирано раждането на бебе с тегло 6740 грама и дължина от 57 см. Новороденият Педро е бил четвъртото дете на 37-годишната тогава фризьорка Иванете Рейс Фрейре.

Новините от днес и със задна дата