сряда, 14 декември 2022 г.

Антимафиоти иззеха огромни количества фалшиви маркови стоки

 

Иззети са огромни количества дрехи, носещи запазени марки, без разрешението на правопритежателите, около 500 г злато и парични суми в различни валути. На трима от шестимата задържани са повдигнати обвинения, съобщиха от МВР.

Акцията е реализирана в София и Русенска област на 12 декември от служители на отделите "Център-север" и "Киберпрестъпност" при ГД "Борба с организираната престъпност", както и на ОДМВР - Русе във връзка с доказване и документиране на дейността на организирана престъпна група, занимаваща се със съхранение и разпространение на стоки, обозначени със запазени търговски марки, без разрешението на правопритежателите. Операцията е осъществена под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

При извършените претърсвания и изземвания на три домашни адреса, склад и четири МПС в София са намерени и иззети 106 кашона с дрехи и аксесоари, носещи неправомерно различни марки, документи и мобилен телефон.

Други 50 денка и 71 кашона с дрехи, обувки, аксесоари и парфюми, около 500 г злато, незаконен боен пистолет с 11 патрона, 30 895 евро, 59 115 щатски долари, 39 600 лева, четири телефона и документи са открити при процесуални действия в четири жилища, два склада и пет МПС на територията на област Русе.

Първоначално с полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани шестима души. На трима от тях са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 321 вр. чл. 172б от НК - двама са с наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа, а един - с "парична гаранция". Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Новините от днес и със задна дата