сряда, 14 декември 2022 г.

Италиански изтребител се разби в Сицилия, пилотът е загинал

  

Пилот от италианските военновъздушни сили е загинал, след като управляваният от него изтребител се е разбил на остров Сицилия, предаде ДПА. Тялото на пилота е било намерено рано тази сутрин, съобщи италианската новинарска агенция АНСА.

Снощи италианското министерство на отбраната съобщи за боен самолет, който не се е върнал след тренировъчна мисия, проведена в следобедните часове. Тревожният сигнал е подаден около 18:30 ч. местно време, но не от системата за предупреждение за катапултиране, с което угаснаха надеждите пилотът да е жив. Самолетът е бил едноместен изтребител-прехващач "Typhoon".

Катастрофата е станала на около десет километра в югоизточна посока от военната база "Трапани", която се намира в Западна Сицилия. Самолетът е започнал да се спуска към авиобазата, когато се е разбил.

Специалисти пожарникари, използващи светещи балони, са успели да намерят останките от самолета в речно корито. АНСА съобщава, че самолетът се е разпаднал при удара със земята и е имало парчета от останки на няколкостотин метра едно от друго.

В търсенето на пилота и разбилия се самолет са се включили хеликоптер, служители на реда и пожарникари, информират военновъздушните сили. Причините за катастрофата все още се уточняват.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

 Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата