понеделник, 12 декември 2022 г.

Гонка с мигранти на "Тракия" - замеряха полицаи с камъни, те отвърнаха със стоп патрони

  

                                   Снимка: БТА

За поредна агресия на мигранти спрямо полицаи съобщиха от Областната дирекция на МВР в София в понеделник. Инцидентът е станал на автомагистрала "Тракия" сутринта на 12 декември.

Полицаите са получили сигнал за превоз на нелегални чужденци в микробус. Започва преследване, в което участва екип на жандармерията. По време на гонката бусът "Мерцедес" катастрофира сам на отбивката за тунел "Траянови врата", като излиза извън пътното платно.

Полицейските служители реагират светкавично, за да установят кои са пътуващите в буса и евентуално дали има пострадали при пътния инцидент, информират от ОД на МВР-София.

Действията на служителите на МВР са посрещнати с изключителна агресия, а мигрантите от микробуса започват да хвърлят камъни по тях. В отговор са произведени няколко предупредителни изстрела със стоп патрони. Пострадал е един от извършителите, с повърхностна рана в областта на хълбока, без опасност за живота. Оказана му е медицинска помощ.

Двама са задържани за срок до 24 часа са задържани двама. Полицейски екипи извършват обходи в района с оглед установяване и на други съпричастни към случая.

Това е трети инцидент с мигранти за последните 24 часа. В неделя отново на магистрала "Тракия", но край Сливен, бяха заловени 70 мигранти, а днес група нелегални чужденци беше свалена от влака София-Бургас на гара Казанлък.

Миналата седмица пък кадри от пресцентъра на МВР показаха ранен полицай от мигранти на границата с Турция, където отново голяма група чужденци от турска територия е замеряла граничните полицаи с камъни и горящи предмети.

Новините от днес и със задна дата