вторник, 13 декември 2022 г.

Мелони: Няма да позволим на Путин да използва храната и енергията като оръжие

 Giorgia Meloni (ANSA)

 Източник и снимка: ansa-it.

„Не трябва да позволяваме на Путин да използва недостига на храна като оръжие срещу Европа, както той вече прави с газа и петрола“.

Това заяви министър-председателят Джорджия Мелони в съобщение до Камарата във връзка с Европейския съвет.

„Борбата с недостига на храни – добави той – засяга и европейската сигурност като следствие от нестабилността на африканските страни“. 

„Искам да припомня скорошната зелена светлина от Комисията на ЕС за отпускането на 307 милиона евро за съфинансиране на новата междусистемна електрическа връзка между Италия и Тунис, работа, която ще бъде извършена от Terna и компанията Tunisian Steg, които ще представляват нов енергиен коридор между Африка и Европа, благоприятстващ сигурността на доставките и увеличаването на производството на енергия от възобновяеми източници".

Това заяви министър-председателят Джорджия Мелони в съобщение до Камарата във връзка с Европейския съвет.

„Използването на сила срещу мирни демонстранти, срещу жени е неоправдано и преди всичко неприемливо.

Това правителство винаги ще се ангажира да защитава и зачита основните права и свободи".

Това заяви министър-председателят Джорджия Мелони в съобщенията си до Камарата във връзка с Европейския съвет, осъждайки изпълнението на смъртните присъди и репресиите от правителството на Техеран. Пасаж, на който Камарата единодушно аплодира.

„Полето за маневриране за прекратяването на огъня днес изглежда много ограничено, но Италия във всеки случай ще подкрепи предложените усилия.

Европейският съюз трябва да поеме по-решителна роля на този фронт в полза на целия континент“.

Това заяви министър-председателят Джорджия Мелони в съобщение до Камарата във връзка с Европейския съвет.
    „Санкциите – добави той – са болезнени за нашата производствена структура, но са ефективни: те имат ефект върху Русия. Разходите за Москва трябва да са по-високи от тези, които поема Европа. Ето защо ние ще наблюдаваме ефектите от тези мерки , преди всичко що се отнася до енергетиката“. 

„Винаги сме обсъждали, понякога решително, яростно, около хипотезата, че трябва да има повече или по-малко Европа в Италия.

Едва ли някога сме се чудили дали трябва да има повече или по-малко Италия в Европа.

Нашата цел, а не повече Европа в Италия, е повече Италия в Европа, както подобава на една велика нация основателка". Каза министър-председателят Джорджия Мелони в съобщение до Камарата с оглед на Европейския съвет. " Не беше съвпадение - продължи премиерът - че първото пътуване в чужбина като премиер е било до институциите на ЕС. Това беше избор, който се движеше от убеждението и съзнанието, че не би било трудно да се докаже колко далеч е реалността на правителството от определена пораженческа и егоистична история, направена в чужбина, и убеждението, че Италия може и трябва да играе водеща роля роля в Европа, чиято полярна звезда е защитата на националния интерес“./(ANSA).

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата