петък, 16 декември 2022 г.

Пловдивският бизнесмен, пребил съпругата си с тенис ракета, я насилвал от над 20 години

  

                                   Снимка: БНТ

Пловдивският районен съд остави за постоянно в ареста известния местен бизнесмен Симо Касабов, обвинен за жесток побой с тенис ракета над съпругата си. На заседанието стана ясно, че 44-годишният Касабов е упражнявал насилие върху жената в период от над 20 години, предаде БНТ.

Ако в хода на процеса бъде доказана вината му, го грози затвор от 3 до 15 години. Днешното решение подлежи на обжалване.

Тежко остава състоянието на 44-годишната жена. Ивайла Касабова е с отстранен далак, състоянието и е стабилно, каза прокурорът по делото и заместник-районен прокурор на Пловдив Атанас Илиев. Тя има също така спукано тъпанче, счупени ребра и счупен прешлен.

Иззета е тенис ракетата, с която е бита съпругата на бизнесмена.

Прокурор Илиев заяви, че има показания от самата пострадала за системно домашно насилие, което обвиняемият е упражнявал от дълъг период от време - над 20 години. Налаган е физически, психически тормоз и икономическа зависимост.

Има и показания на свидетели за случаи на побой над пострадалата още преди тя да сключи граждански брак с Касабов през 2002-а година. Според прокуратурата съпругът е ограничавал личната свобода на пострадалата.

Множество пъти жената е била заключвана. Лишавана е от възможност за всякакви социални контакти. Не ѝ е било позволявано да работи и сама да се издържа, за да бъде зависима изцяло от него и неговите желания.

Адвокатът на бизнесмена заяви, че той не е осъждан, единствен осигурява доход в семейството си и поиска домашен арест, за да може Касабов да се грижи за децата си. От защитата заявиха, че ако бъде направен разпит на децата, могат да се появят нови обстоятелства по делото, а не да се разчита само на свидетелствата на близките приятелки на пострадалата. 

Прокурор Илиев потвърди, че ще има и разпит на децата на семейството по делото.

Новините от днес и със задна дата