вторник, 8 ноември 2022 г.

Българин уби с нож жена си и дъщеря си в Испания

 Българин в Испания уби съпругата си и 6-годишната им дъщеря (ВИДЕО) - Труд

39-годишният българин Галин убил жена си Ирина и дъщеря им Мария в Испания в неделя към 22:13 часа, пише изданието El Mundo.

29-годишната съпруга възнамерявала да се раздели с него, защото той бил агресивен и я насилвал, споделят пред испанския вестник нейни близки. Те смятат, че това е причината, за да се стигне до двойното убийство. Починалото дете е на 6 години.

След трагедията Галин опитал да сложи край на живота си. Намушкал се няколко пъти с нож в гърдите, шията и краката. На етажната площадка, където е станало престъплението, той е успял да се държи на нозете си, пише изданието. Настанен е бил в болница Puerta de Hierro в Махадаонда, за да се направят изследвания за състоянието му. Предполагаемият убиец останал в лечебницата под постоянно полицейско наблюдение.

Националната полиция е поела разследването.

По-рано българинът е изпратил по WhatsApp съобщение до свои познати, че е нападнал жена си и дъщеря си, и че ще посегне и на своя живот. Няколко от тях веднага се появили на адреса му - на улица "Avenida Olímpica" 20 в квартал "Ел Сото" в Мадрид. Но никой не отворил вратата.

Като пристигнали на местопрестъплението полицаите влезли в дома и открили безжизнените тела на жената и момичето - те били с множество прободни рани по врата и гърдите, извършени с нож.

Соченият за извършител на двойното престъпление работил в автосервиз. Баща му е бил болен, поради което е събирал пари за лечението му. Около два месеца бил извън Испания, но миналата седмица се върнал вкъщи.

Ирина е била маникюристка. Била е по-дистанциран човек и не е споделяла твърде лични неща с приятелките си. "Ирина беше много добър човек и не можем да разберем какво се е случило", коментира нейн познат, цитиран от El Mundo.

Миналата седмица Ирина признала пред друга своя близка приятелка, че се разделя със съпруга си.

Ирина, Галин и момичето са видяни за последно заедно миналата събота. В нощта на двойното престъпление никой от съседите не чул нищо странно в блока, в който семейството живеело от седем години.

В полицията няма постъпили оплаквания за малтретиране в брака, въпреки че източници от разследването подозират, че може да е имало епизоди на малтретиране преди убийството.

Лузмила, чиято дъщеря е учила в същото училище като убитата Мария, обясни пред телевизия Evropa Press, че всички в школото са много шокирани от случая, някои учители дори са плакали.

В знак на преклонение към невинните жертви общинските съветници в града запазиха петминутно мълчание вчера. Към него се присъединиха и кметът, и говорителите на всички партии с представителство в общината.

Обявен е официален тридневен траур в общината. Преустановени са всички официални мероприятия и знамената са свалени наполовина. Вчера следобед е имало митинг на граждани на площада, организиран от Асоциацията на квартала "Ел Сото" и "Пеня Ел Сото "пред портала, където се случи двойното убийство.

Правителствена делегация срещу насилието, основано на полови признаци, разследва тези убийства като възможни сексистки престъпления и, ако бъдат потвърдени, броят на жените, убити от техните партньори или бивши партньори, ще нарасне до 37 тази година и до 1167 от 2003 г. насам, посочва "El Mundo".

Новините от днес и със задна дата