сряда, 9 ноември 2022 г.

В централата на Европол почетоха паметта на убития български граничен полицай

  

Европол изказва най-дълбоките си съболезнования на семейството, приятелите и колегите на полицай Петър Бъчваров, който беше убит при изпълнение на служебния си дълг, съобщи Министерството на вътрешните работи (МВР).

"Изразяваме нашето най-дълбоко съчувствие и солидарност към българското бюро за връзка тук в Европол, както и с по-широката българска правоприлагаща общност", се казва в съболезнователно съобщение във вътрешната страница на агенцията.

Днес в централното фоайе на агенцията, до статуята "In Memoriam", знамената на България и Европол са изложени заедно, с поставени черни ленти в знак на траур, допълва БТА.

Петър Бъчваров беше прострелян в понеделник вечерта край българо-турската граница, в района на село Голям Дервент. Заедно със свой колега - военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският служител е ранен смъртоносно от куршум, изстрелян от посока Турция. По случая са задържани двама турски граждани от турските власти.

Стотици хора се поклониха днес пред тленните останки на убития граничен полицай. В храм "Св. Димитрий" в Елхово присъства цялото професионално и политическо ръководство на МВР, колеги и близки на загиналия. Посмъртно 32-годишният Петър Бъчваров беше награден с почетен знак на МВР.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата