събота, 26 ноември 2022 г.

Порои причиниха свлачища на италиански остров, има загинали и безследно изчезнали (видео)

 

Осем души загинаха под свлачище на италианския остров Искиа след проливни дъждове, съобщи в Милано министърът на инфраструктурата Матео Салвини, цитиран от Ройтерс и БТА.

По думите му спасителните екипи работят в много тежки условия. Свлачището е погълнало няколко сгради на курортния остров.

По-рано днес агенция АНСА, позовавайки се на местната полиция, съобщи, че 13 човека са изчезнали безследно. Сред тях има и едно новородено дете. Няма информация за пострадали български граждани.

От противопожарната служба казаха, че бурята и пороят, започнали към 5 часа сутринта на острова, са причинили наводнения и свличания на земни маси.

Голямо свлачище край термалното селище Казамичиола отнесе къща, автомобили, улици, площади и всичко друго, което срещна по пътя си. Човек бе изваден жив от калната маса, двама в автомобил също, друг в тежко състояние е откаран в болница, евакуирани са 50 души, предаде БНР.

Кметовете на селищата призоваха гражданите и туристите да не напускат домовете и хотелите си.

Поради лошото време, в Неаполския залив е спряно движението за и от остров Иския.

Спасителните дейности се осъществяват от гражданска защита с хеликоптери. В координирането им от Неапол участват кмета на града Гаетано Манфреди и управителя на област Кампания Винченцо Де Лука.

Премиерът Джорджа Мелони е в постоянна връзка с тях.

Остров Иския е на 18 морски мили от Неапол, известен с минералните си извори, има над 60 000 жители.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата