понеделник, 7 ноември 2022 г.

Мъгливо есенно време до петък, захлаждане, дъжд и сняг в края на седмицата

 Мъгливо есенно време до петък, захлаждане, дъжд и сняг в края на седмицата 

През нощта облачността ще бъде значителна. Без валежи. Утре минималните температури ще са в интервала от около 5 до 11 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна над западната половина на страната, Само на отделни места е възможно да превали съвсем слабо или да преръми.

Дневните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса. В Горнотракийската низина и по морето ще духа слаб вятър от изток. В ниските части на низините преди обяд видимостта ще бъде намалена.

На континента температурите навсякъде се понижават и това е нормално за късната есен. В западните части ще бъде облачно и дъждовно, а в центъра ще има и повече слънце. Хладно, със слаби превалявания от дъжд е и на изток.

Най-топло е в Атина, а най-хладно в Москва.

У нас в сряда и четвъртък ще бъде тихо, денем по високите места и в планините - слънчево, но сутрин в низините и котловините ще има мъгли и ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са от около 2 до 8 градуса, а дневните от 12 до 18.

В петък облачността ще се увеличава и минималните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Дневните ще останат почти без промяна. Около и след обяд, отначало на места над североизточните райони, а привечер и в останалата част от страната ще превали дъжд. Валежите няма да бъдат значителни в повечето райони. Вятърът ще бъде от североизток, слаб, до умерен.

В събота ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, с дневните от 7 до 12, малко по-високи в северозападните и югозападни райони. В планините преваляванията ще бъдат от сняг.

Новините от днес и със задна дата