петък, 14 октомври 2022 г.

Kамионът блъснал, влачил 20 метра и убил момичето на пешеходна пътека, няма спирачен път

  

                              Снимка: Bulphoto

53-годишният шофьор на камиона, прегазил и убил на място 19-годишно момиче в София, е бил дезориентиран, но пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Това съобщи на брифинг пред журналисти директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

По думите му, водачът е настанен за наблюдение в отделението по неврохирургия на спешната болница с комоцио и рана на главата, но няма опасност за живота му. Взети са му и кръвни проби, като резултатите се очакват малко по-късно. 

Тежкият инцидент стана в 9.41 часа на бул. "Гоце Делчев" в близост до кръстовището с бул. "България". 

На брифинг заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че на мястото на катастрофата - пешеходна пътека при спирка на градския транспорт, на която за щастие не е имало други хора. Няма видими следи от спирачен път. Назначени са експертизи, ще бъдат разпитвани и свидетелите. 

Ще бъдат иззети и записите от близките видеокамери.

"По първоначална информация инцидентът става на пешеходната пътека. Момичето е влачено от камиона около 20 метра, а след това возилото се удря в спирката. Ограничението в участъка е от 30 км/ч. Като се има предвид къде е камионът, къде е тялото на момичето и къде е бил ударът - смятам, че скоростта е била висока", добави той. 

По първоначални данни 53-годишният водач има предишни дребни нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Огледът на място продължава. Образувано е досъдебно производство.

Новините от днес и със задна дата