петък, 14 октомври 2022 г.

Рецидивист, с присъда за убийство, е удушил жената в Славяново / видео

  

49-годишен криминално, съден за убийство, осем присъди за кражби и средни телесни повреди, е убиецът на 61-годишната жителка на село Славяново, съобщиха директорът на полицията в Търговище старши комисар Мариян Михайлов и ръководителят на Окръжна прокуратура в Търговище Диляна Стоянова, която е и наблюдаващ прокурор по случая.

След като удушил жертвата си в дома ѝ, той задигнал близо 15 000 лева, които проиграл на хазарт.

Жената е удушена на 11 октомври между 20 и 21 часа, а сигналът в полицията е подаден на другия ден сутринта. Убиецът е задържан вчера в дома си като не е оказал съпротива.  Днес на обяд му е повдигнато обвинение за извършен грабеж, придружен с убийство, с цел да прикрие престъплението. За това НПК предвижда доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години.

49-годишият мъж е живеел от известно време в селото, но не е местен жител. Той е познавал жертвата си, тъй като жената е имала магазин в селото. След откраднал парите, основна част от тях ги проиграл още същата вечер и на другия ден в игрални зали на казина Попово, Търговище, съобщи прокурор Стоянова.

За предишното убийство обвиняемият е осъден през 1990 година, като е получил 16 години затвор.

От прокуратурата съобщиха, че продължават разпитите на мъжа, като вече е направил първи самопризнания. Вече са назначени множество експертизи с цел ДНК профилиране на иззетия биологичен материал при огледа на престъплението и претърсване на жилището на извършителя.

Новините от днес и със задна дата