сряда, 26 октомври 2022 г.

След "демилитаризацията" и "денацификацията" Москва има нова цел в Украйна - "десатанизация", но какво казва Библията?

  

Към "демилитаризацията" и "денацификацията" на Украйна, за която руският президент Владимир Путин и обкръжението му не спират да говорят от началото на войната, бе добавено нещо ново - сега според представители на властите в Москва обектът на агресията се нуждае от извършването на "десатанизация", защото в Украйна имало свобода на религиозен избор. Твърдението принадлежи на помощник-секратаря на Съвета за сигурност на Русия Алексей Павлов, който е изложил мислите си по въпроса в пространна статия във в. "Аргументи и Факти".

На фона на тази "борбата на руския православен народ за справедлива кауза", се появи и изказване на чеченския президент Рамзан Кадиров, който обяви поредния джихад срещу враговете на Русия и отново нарече всички, които са нежелани, сатанисти, в неговия речник пък става дума за пълна "дешайтанизация".

На фона случващото се руският патриарх Кирил откри 24-ия конгрес на Световния руски народен съвет с реч, в която заяви, че Владимир Путин е борец срещу Антихриста.

Според логиката на Кирил Путин се бори срещу еднополюсния свят, а последният е проява на глобализма. Същността на този феномен е да се създадат условия в света за появата на един владетел, който ще бъде Антихрист. Неговото пришествие, напомня патриархът, ще бъде последвано от края на света.

Сред чертите на предстоящия апокалипсис главата на Руската православна църква изброи евтаназията, ЛГБТ браковете и генетичните експерименти.

Кирил смята, че само диктатурата на мнозинството може да спре всичко това и да не даде право на малцинството (в частност на ЛГБТ) на глас: според него именно това е същността на истинската демокрация.

В същото време в социалните мрежи се появи информация за кръщене на руски войници в чували за трупове. "В това кръщение имаше своя собствена символика", разказва самият свещеник, покръстил войници в Запорожка област. Според протойерей Виктор Иванов самите военни са го помолили да извърши тайнството.

В окопите не е бил намерен подходящ съд за ритуала и архиереят предложил да се използват черни полиетиленови чували, предназначени за пренасяне на телата на мъртвите. "Между другото, в това кръщение имаше своя собствена символика. При кръщението човек умира за греха и е кръстен в "погребални" чували; ражда се нов човек, войник на Христос, и поставя ръцете си в кутия с боеприпаси. Божията благодат за християните е като боеприпасите за войниците", пише архиереят.

----------------------------------------

За нас християните обаче е важно какво казва свещената книга Библията, а съпоставяйки написаното в Библията с действията на Путин добиваме представа, че в негово лице по - скоро можем да разпознаем Антихриста, а не борец с Антихриста: 

"В християнската есхатология антихрист е както конкретна личност, която ще се представи за месия преди повторното идване на Иисус Христос на Земята, така и състояние на духа, изразяващо се в крайно противопоставяне на Бог и Неговите заповеди, наставления и благодат. Фалшивият месия за разлика от Христос няма да проповядва любов към ближния, покаяние, смирение пред Бог и раздаване милостиня на бедните, а ще представя свои собствени интерпретации на Писанията, които в крайна сметка ще се окажат лъжа и причина много хора да загубят живота си, подведени от думите му. Затова антихристът е в същността си фалшив месия. Антихристът е въплъщение на злото и действа като противник на Иисус Христос."

Така че, патриархът под пагон, благословил руско оръжие с име "Сатана" най - вероятно възхвалява човек с качества на Антихриста. 

 

Новините от днес и със задна дата