събота, 22 октомври 2022 г.

За този самоубиец от Бургас говорят всички, причината е смайваща

 

Самоубиец оцеля като по чудо, след като падна върху съседски климатик под собствената му тераса. Куриозната случка се разиграла в бургаския комплекс "Меден Рудник" призори в петък, пише "Телеграф". 

86-годишният пенсионер решил да сложи край на живота си със скок от шестия етаж. Хвърлил се от терасата, но паднал върху климатика, монтиран на петия етаж, точно под апартамента му. Невероятно е, че човекът не е излетял от външното тяло, нито се е подхлъзнал.

Приземяването върху климатика очевидно го отрезвило и променило самоубийствениите му намерения, защото възрастният мъж се развикал за помощ. Съседи наизскачали по терасите и като видели че старецът виси върху климатика, позвънили на спешния телефон.

На място веднага са пристигнали линейка, полицейски патрули и пожарна, които успели да свалят дядото от климатика невредим. Откаран е с линейка в бургаската болница, където са го прегледали, но сериозни наранявания по него не са открити. Имал единствено леко натъртване.

"Беше много изплашен, но без никакви видими наранявания", разказаха очевидци.

Според комшиите човекът имал доста здравословни проблеми напоследък и трудно се справял с болежките си и с несгодите на старостта. Това вероятно го е подтикнало към опита за самоубийство.

"Господ го е пазел, дано да си даде сметка какъв късметлия е. Това се случва веднъж на милион. Този случай потвърждава максимата, е ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш", коментираха съседи. 

Подобен инцидент в Бургас имаше преди седем години с покойния вече престъпник Горан Горанов. Сцена на самоубийствения скок отново бе жилищен блок в комплекс "Меден Рудник". В ранните часове на 24 май 2015 г. полицията бе вдигната на крак, след като стана ясно, е 31-годишния тогава Горан виси от климатика на седмия етаж. Пожарникари и униформени успяха да стигнат до него и да го свалят.

Младият мъж, сочен по онова време за страшилището на Бургас е бил дрогиран и във видимо неадекватно състояние. Поради тази причина той не успя да обясни дали е опитал да скочи и се е закачил на климатика или е паднал неволно. Факт е обаче, че външното тяло на уреда спаси тогава живота му. 

Новините от днес и със задна дата