петък, 28 октомври 2022 г.

Откриха тяло в колесника на самолет на летището във Франкфурт на Майн

  

Тялото на мъж бе открито в колесника на самолет, пристигнал от Иран на летището във Франкфурт на Майн, съобщиха местните медии. Служителите летището са открили тялото в четвъртък по време на техническо обслужване на самолета A340, съобщи говорител на полицията.

Самолетът на Lufthansa с полет номер LH 601 е излетял от иранската столица Техеран рано сутринта в четвъртък. Според говорителя на полицията самолетът е кацнал във Франкфурт малко след 5 ч. сутринта. Според разписанието на полетите директният полет по този маршрут отнема пет часа и половина. Първоначално не са ясни други подробности, като самоличността на мъжа или произхода му. Полетът на Lufthansa Техеран-Франкфурт за петък сутринта беше отменен.

След откриването на трупа в ходовата част на самолета на Lufthansa авиокомпанията преразглежда полетите си до иранската столица Техеран. Два полета на Lufthansa и един на дъщерната ѝ компания Austrian Airlines са отменени за този петък, съобщи говорителка на компанията във Франкфурт.

Очаква се решението за възобновяване на полетите да бъде взето днес следобед.

Подобни опити за пътуване в колесника на самолет обикновено се случват при опити за бягство от определена страна или понякога от бедност в търсене на по-добър живот (в дадения случай най-вероятно опитът за бягство е свързан с режима в Техеран и протестите, които през последните седмици са обхванали цял Иран), и в по-голямата част от случаите такова начинание завършва със смърт.

През януари тази година обаче нидерландските власти на амстердамското летище "Схипхол" откриха пътник без билет, скрит в предния колесник на самолет, пристигнал от Южна Африка. Той беше преживял 11-часовото пътуване в тези доста неблагоприятни условия. Самолетът, пътуващ от Йоханесбург, бе извършил междинно кацане в Найроби, Кения, където най-вероятно се беше качил 22-годишният гратисчия.

Въпреки че това не е първият човек, който се скрива в колесника и преживява подобно опасно пътешествие, рисковете са наистина високи - там няма изолация и херметизация, а температурата често достига до минус 51 градуса по Целзий.

Две години преди това десетгодишно дете беше открито мъртво в колесника на самолет на летището "Шарл дьо Гол" в Париж. Момчето беше намерено в самолет на Air France от Абиджан, Кот д'Ивоар за Франция.

А пък година преди този случай обитателите на малка уличка в Южен Лондон бяха втрещени от това, че от небето на пътното платно падна тяло на мъж - както се оказа по-късно той е пътувал в колесника на самолет, извършващ редовния полет от кенийската столица Найроби за летище "Хийтроу". Предполага се, че човекът е пътувал в пространството около колесника на самолета.

Новините от днес и със задна дата