сряда, 19 октомври 2022 г.

В Бургас се удължава срокът за кандидатстване за безплатна подмяна на старите печки чрез проекта по ОП „Околна среда“

 Удължава се срокът за кандидатстване за безплатна подмяна на старите печки чрез проекта по ОП „Околна среда“

Община Бургас информира гражданите, че продължава приема на заявления за подмяна на старите печки за отопление на дърва и/или въглища с нови екологични уреди.

Процедурата ще е отворена до края на 2022 г. и жителите на кв. „Долно Езерово“, кв. „Лозово“ и к-с „Меден рудник“ - зони А, Б, В и Районен център, комплексите „Славейков“, „Изгрев“ и „Зорница“, които използват за отопление уреди с дърва и въглища, могат да кандидатстват за безвъзмездната им подмяна с екологични алтернативи за отопление.

Образците на заявленията са публикувани на страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/proekti/proekt-namalyavane-na-zamarsyavaneto-na-atmosferniya-vazduh-s-fini-prahovi-chastitsi-v-kv-dolno-ezerovo-gr-burgas.

Попълнените документи се подават всеки работен ден от 8:30 часа до 17:00 часа в центровете за административни услуги в кварталите/комплексите на следните адреси:

за кв. „Долно Езерово“ – ул. „Захари Зограф” № 75 Д;

за к-с „Славейков“ - ж.к. „Славейков” - до бл. 49;

за к-с „Изгрев“ и к-с „Зорница“, бл. 47 южно крило;

за ж.к. „Меден рудник“ - ж.к. „Меден рудник” – до бл. 426;

за кв. „Лозово“ - ул. „Ястребино” № 18.

Гражданите могат да получат допълнителна информация на местата за подаване на документи или на телефони 056/84 38 91 или 056/907 458, всеки работен ден от 08:30 часа до 12:30 часа и от 13:15 часа до 17:15 часа.

Подмяната на старите отоплителни уреди, ползващи дърва и/или въглища, с нови отоплителни еко уреди се осъществява по проект BG16M1OP002-5.003-0003 „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас, по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ и се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет на Република България, както и от обезщетенията, които ЕС продължава да изплаща на България за затворените блокове на АЕЦ.

Новините от днес и със задна дата