понеделник, 31 октомври 2022 г.

Вида Попова: На провокаторите с презрение!

Вида Боева: Ванчо Михајлов беше калуѓер на Македонија | Press24
Вида Боева Попова

Днес два буса сърбо-комунисти от северно-македонски партии като Левица, ДПМНЕ и други македонисти събрани от РС Македония, от Албания и от някакво гръцко село си откриха в един гараж в Благоевград незаконен и нерегистриран клуб с цел да "отмъстят" за откриването на клубовете на македонските българи в Битоля /регистриран клуб "Иван Михайлов"/ и в Охрид /регистриран клуб "Цар Борис Трети"/.

Появиха се и няколко местни възрастни люде, които заедно с множеството провокатори от Скопие поднесоха цветя на паметника на основателя на партията на Българските тесни социалисти Димитър Благоев. Слава Богу, благодарение на разума бяха избегнати сблъсъци с раздразненото местно население...засега. За разлика от нападенията срещу клубовете на македонските българи в Битоля и в Охрид , в Благоевград реакцията беше спокойна, европейска, толерантна, въпреки провокативното начинание на скопските левичари, към които озлобен и запотен от притеснение се беше прилепил и господинът Мицковски, иначе уж лидер на ДПМНЕ, към чието название все още се мъдрят неясно защо четирите букви
символ на Българската борба в Македония - ВМРО... "Напънала се планината и родила мишка" казва народът. Ние наследниците на историческото ВМРО не сме впечатлени от това иначе високо-бюджетно театрално представление. То нема да отклони нито силите ни, нито волята ни да се преборим за СТАТУТ НА ДЪРЖАВОТВОРЕН НАРОД за македонските българи в Северна Македония. Ще умножим подръжката на народа в Северна Македония за идеите на Гоце, Тодор Александров и Ванчо Михайлов...и ще постигнем всеобщо отхвърляне на идеологията на македонизма, като продукт на сръбската и югославска окупация на нашата родина. Ще постигнем европейско бъдеще за Северна Македония ръка за ръка с братска България. На провокаторите отишли в свободната част от Македония, в Пирина, можем да отговорим само с презрение и с уверение - НЕМА ДА НИ ЗАБАВИТЕ ПО НАШИЯ ПЪТ КЪМ РАДИКАЛНО ПРЕОСНОВАВАНЕ НА МАКЕДОНСКАТА ДЪРЖАВА КАТО РОДИНА НА ВСИЧКИ НАЦИИ КОИТО Я НАСЕЛЯВАТ - БЪЛГАРИ АЛБАНЦИ И ДРУГИ.
Вие, господа, принадлежите към едно тъмно минало на тоталитарния окупационен режим на Тито. Бъдещето е наше !

Новините от днес и със задна дата