събота, 22 октомври 2022 г.

40-годишна жена загина, трима са ранени при тежка катастрофа с пиян шофьор

  

Жена на 40 години загина на място при сблъсък на два автомобила на пътя между Ямбол и село Роза. Трима пострадали са транспортирани в ямболската болница.

Движението в участъка на катастрофата е ограничено в едната лента, потвърди за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

Сигналът за инцидента е получен малко преди 15:30 часа. В единия автомобил е пътувал само шофьорът, чиято проба на място с дрегер е дала положителен резултат. Ще му бъде взета и кръвна проба за алкохол. Във втората кола са пътували трима, включително и жената.

Продължава изясняването на причините за инцидента.

До 16:00 ч. днес са установени 32-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 16 - с над 1,2 промила. Това съобщиха от МВР. Шофиращите след употреба на наркотични вещества или техни аналози са девет. Един шофьор е отказал да бъде тестван.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 8349 моторни превозни средства и е извършен контрол на 10 700 водачи и пътници. Съставени са 2280 фиша и 596 акта за установени административни нарушения.

При проверките си от предишния ден МВР установи 20 души, шофирали след употреба на алкохол и 13 - след употреба на наркотични вещества.

Новините от днес и със задна дата