сряда, 19 октомври 2022 г.

Млада българка протестира с 30 км/ч в насрещното на магистрала в Италия, преряза си вените / видео

 

Двадесет и шест годишна българка вся смут, след като реши да се бори срещу високите разходи за живот, като организира протест, който блокира движението по магистрала в Италия. С надпис, окачен на задното стъкло на своя Ford Fiesta, тя е карала по магистрала A28 Портогруаро-Конеляно с 30 км/ч и се е блъснала в две полицейски коли, а в разгара на бунтарския си жест протестиращата Памела И. си е прерязала вените, пише ilgazzettino.it.

Преди да бъде блокирана от три патрула на пътна полиция на кръстовището Годега ди Сант'Урбано и откарана в болница с кървящи ръце, тя упорито викала, че протестира срещу правителство: "Не мога да спра, убивате ни! Вие нямате принос към нашия живот. Стига!" Половинчасовата лудост, която се е разиграла вчера следобед между Порденоне и Годега заради 26-годишната българка е продължила повече от 20 километра, което породи паника заради опасност от катастрофи.

Младата жена работи за Amazon като шофьор, има профил в Instagram с няколко публикации, но с 8000 последователи, и по документи е жителка на Кодроипо. Но всъщност тя няма покрив над главата си: "Всяка вечер се чудя къде да спя, а аз съм сред щастливците", обяснява тя в протестния надпис, прикрепен към колата ѝ. "Ако не е тази кола, трябва да плащам поне по 50 евро на нощ, и всичко това дори с менструация и без да има къде да се измия. Чувствам се унизена от моето правителство. Искате безсрочни договори, наеми и постоянно увеличаващо се потребление. Вие ни убивате! Стига!"

26-годишната жена обявява протеста в събота вечер в историите на Instagram. В деня на 26-ия си рожден ден тя решава да защити каузата на хората, потиснати от високите разходи за живот, и на младите работници с несигурни работни места: "Нямам пари и нямам какво да губя", съобщава тя в банята на един хотел. "Искам да направя нещо за всички: тръгвам с 30 километра в час от Порденоне до Милано, за да посетя един приятел. Следва покана към последователите: "Който иска да се присъедини към мен" с обещанието "да не пречи на никого, просто да забави движението, защото заслужаваме внимание".

Случаят с 26-годишната българка вече е предаден на прокуратурата в Тревизо. Безразсъдното ѝ поведение вероятно ще ѝ струва скъпо - обвиненията включват оказване на съпротива на държавен служител, причиняване на щети и смущения на магистралата и отказ да спре пред полицията.

Новините от днес и със задна дата