неделя, 28 август 2022 г.

Нови 53 мигранти са задържани близо до Бургас

  

Нови 53 мигранти от Афганистан са задържани от служители на Граничен полицейски участък - Бургас в района между селата Габър и Дебелт. Това е станало рано тази сутрин, паралелно със задържането на тира с мигранти на ул. "Тодор Александров" в Бургас. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

Нелегалните мигранти са открити в гориста местност между двете села. "Превозно средство не е установено, явно са били там на изчакване до идването на такова, което да ги отведе от района. Към момента не ясно дали те са били от една група със задържаните в тира, това ще се установява, каза за БТА Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

0876476902

По-рано от полицията в Бургас съобщиха за заловени мигранти в тир, управляван от македонски гражданин. Точната им бройка е 88, а не както предварително бе съобщено - над сто. Общо заловените днес нелегални мигранти са 141. Всички те са откарани в Граничния полицейски участък в местността Ченгене скеле, тъй като в Четвърто районно управление към МВР - Бургас няма места за настаняването им, добавиха от полицията в Бургас.

Образувани са досъдебни производства.

Новините от днес и със задна дата