събота, 28 май 2022 г.

Още един IT специалист изчезна, този път жена / снимка

 Алена Райнхолд Щерк

                           Алена Райнхолд Щерк

47-годишна жена е обявена за издирване от столичната полиция. От дома ѝ в квартал "Бояна" бил задействан паник-бутон. Пристигналите екипи не установили взлом. 

Новината беше потвърдена и от пресцентъра на МВР.

Жената е IT специалист. Живяла е с чужденец, който се издирва в момента, но вероятно е извън страната.

Неофициална информация сочи, че полицаите са намерили автомобила на жената, като по него е имало засъхнали петна от кръв.

Във вторник стана ясно, че полицията издирва още един изчезнал IT специалист. Търговецът на криптовалути Александър Алтънбашев е в неизвестност от понеделник по обед, когато отишъл на среща в столичния квартал "Младост". След това Алтънбашев спрял да отговаря на мобилния си телефон, а по-късно той е бил изключен. Сестра му и приятелката му веднага подали сигнал в полицията. Според двете жени Александър е отвлечен.

В четвъртък стана ясно, че доброволни показания в СДВР по случая е дал бизнесменът Ивайло Борисов-Ториното. Той е решил да разкаже какво знае веднага след като стана ясно, че последният SMS от телефона на Алтънбашев е пратен именно до него. Пред разследващите полицаи Ториното е разкрил, че се познава с Алтънбашев от много години.

Новините от днес и със задна дата