събота, 21 май 2022 г.

Четири жертви след тройно изпреварване

  

Четирима души загинаха в тежка катастрофа между три автомобила на главния път Пловдив-Карлово. Сигналът е получен днес на тел. 112 малко след 18.30 часа. 

По първоначални данни близо до Баня, откъм Карлово, при все още неизяснени обстоятелства настъпило произшествие между три автомобила - "Опел", "Дачия" и "Фолксваген", при което първата кола се врязала в дърво, съобщават от МВР-Пловдив.

В автомобила са пътували четирима души, като за изваждането им от купето са се включили служители от пожарната със специализирана техника.

55-годишна жена е загинала на място - медиците само са констатирали смъртта й. Втората жертва на катастрофата е 62-годишният водач на "Опела". Двамата са съпрузи от софийското село Мирково, уточнява местното издание "Подбалкански новинар".

Другите двама тежко ранени са издъхнали в линейката на път към болницата, съобщават от пловдивската полиция. 

Едната жертва е жена на 33 години, пътничка в "Опела". Загинал е и млад мъж, чиято самоличност все още не е уточнена.

Няма яснота дали между загиналите има родствена връзка.

Четвъртият пътник - млад мъж, е откаран в тежко състояние в болница. По-късно той също е починал. Леко ранени има от другите две коли, участвали в катастрофата.

Разследващи коментираха, че катастрофата е възникнала при тройно изпреварване, а опелът се е движел с изключително висока скорост.

Вследствие на тежкия пътен инцидент и полицейския оглед на място, е затруднено движението в района.

До приключването на огледа преминаващите автомобили се насочват по обходен маршрут от Карлово през Марино поле, на разклона с Ведраре към Баня, от където се включват на главния път.

Новините от днес и със задна дата