събота, 14 май 2022 г.

Нова мода: Ето как шофьорите се измъкват от глобите на КАТ

 Проверка за неплатени глоби към КАТ вече може да се прави и онлайн -  Общество - Новини Бг

Пловдивски шофьори намериха ново приложение на местните баячки. Мнозина са пожелали да им се изричат магични слова против проблеми на пътя и близки срещи с органите на реда, съобщава „Марица“.

78-годишната баба Петруна, която живее в града под тепетата повече от 40 години, е баяла по този повод на десетина шофьори, разказа тя .

Споделя, че първоначално е била изненадана от въпроса дали бае срещу глоби на пътя, тъй като досега не се е сблъсквала с подобна молба. 

„За всеки проблем има лек“, казва баячката, която през годините е търсена от стотици хора от цялата страна за различни проблеми. Тя разясни, че не прави магии на полицаите, както ще си помислят много хора, а един вид с думи „благославя“ конкретния шофьор, за да бъде предпазен от лоши неща и лош късмет на пътя, под което мнозина разбират проблеми с катаджиите.

Търсили са ме с молба да правя магии за улучване на джакпота, да им казвам печелившите числа. То ако ставаше така, щях да съм милионерка много отдавна“, шегува се Петруна и допълва, че по нейна информация псевдобаячки заблуждават хора, че срещу пари, магични слова и различни ритуали ще им осигурят джакпот и бързи пари.

Това са абсолютни измислици. Само като чуеш колко хубаво и фантастично звучи, сам може да се досетиш“, каза още баячката.

Новините от днес и със задна дата