събота, 14 май 2022 г.

Каракачанов: Част от правителството се готви да извърши национално предателство

  

Част от правителството, начело с Кирил Петков и партията "Продължаваме промяната", се готвят да извършат национално предателство във връзка с политиката ни спрямо Северна Македония. Това заяви в "Денят започва" почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Има решение на българското правителство от 2019 г., 2020 г. - решение на Консултативен съвет при президента, има януари месец тази година решение на същия този КСНС и там българската позиция е ясна - компромиси по темата "Македония" не се правят докато няма промяна в политиката на Скопие спрямо България. Кирил Петков е поел ангажименти и в момента върти, суче, маже - опитва се да извърши това национално предателство, за да заслужи това, че някой го взе от нищото и го направи премиер на България. Очаквам обществото да бъде малко по-критично", изтъкна Каракачанов.

По думите му България определено няма интерес държава като Северна Македония, която води подобна антибългарска политика, да става член на ЕС.

Красимир Каракачанов коментира и газовата криза и спирането на газа за България от Русия.

"Договориха една голяма далавера. Използваха повода, че руснаците искат да се плаща в рубли и още преди "Газпром" да спре кранчето на България и Полша, те са си направили договорките още на 8 април - цитирам публична информация, в която тези момчета през една, уж швейцарска фирма, ще ни доставят през фирма посредник газ и казват: "Не се притеснявайте, газ ще има! Само че не казват на каква цена, а цената е с 35% по-висока отколкото газа, който получаваме от "Газпром". Това означава по 100 млн. на месец повече към сегашните цени на борсата за газ, това означава до края на годината 800 млн. повече", каза Каракачанов.

Във връзка с договорените количества газ от САЩ Каракачанов попита как така синьо гориво, което идва от 10 000 км. разстояние, ще е по-евтино от това, което идва по тръбата.

"Войната се превърна във война между Русия, САЩ и ЕС. Кажете ми една война, която някой е водил някъде по света в името на благородни цели. Каквото и да започнем, ще стигнем пак по икономическите интереси", посочи той.

Красимир Каракачанов призова да се помисли как да се осигури сигурността и прехраната на българския народ.

Новините от днес и със задна дата