събота, 2 април 2022 г.

Политоложка разкри как кабинетът "Петков" обслужва диктаторския режим на Путин

 Кой кой е в кабинета "Петков" - Bgonair

"Съмненията за корупционна афера възникнаха още при последната подготовка на Плана за възстановяване, в който се заговори, че конкретна фирма е написала условията за изграждане на бъдещ завод за батерии, свързан с голяма инвестиция в сферата на енергетиката", това заяви политоложката Цветанка Андреева, цитирана от БГНЕС.

"Предварително експертите коментираха, че подобно начинание е нерентабилно и пазарно безсмислено, което породи съмнения за обслужване на корупционен интерес.

След като планът очевидно не е одобрен от органите в Европейския съюз (ЕС), дойде нова новина от подобен порядък. Правителството подписва нечувана по размер инвестиция в енергетиката, за която се оказва, че е свързана с руски олигарх и интереси близки до Путин. Тук е моментът да припомним, че корупцията винаги е в управлението, а не в опозицията. Тя е злоупотреба с власт.

Всичко това е особено тревожно на фона на режима на санкции към Русия, единодушно приет и прилаган от евроатлантическите ни съюзници, и официално декларираната воля на правителството на премиера Кирил Петков да постигнем бърза енергийна диверсификация.

Тук ролята на службите за разузнаване би трябвало да е превантивна и паралелна при сключване на подобен род сделки с такъв размер на инвестиции от 1 милиард долара. След като инвеститорът не е бил проверен или е удобно премълчан, то сега с оглед на сигурността би следвало участвалите министри да бъдат проверени за контакти, лобизъм в полза на враждебен интерес.

Защото към съмненията за корупция в енергетиката, с тази сделка се добави още по-тежкото обвинение към властта за обслужване на интереси близки на Кремъл. Изключително скандално е службите ни да допуснат чрез България Путин да пробие в ЕС и да стигне до европейските пари.

Да се подхранва икономическото влияние на Русия в България в сферата на енергетиката на този етап е престъпно отношение към националната сигурност на България и пробив в сигурността и единството на ЕС. Когато Путин води война срещу Украйна и Демократичния свят, България вместо да изгражда силен фланг на съпротива, не само, че отказва военна помощ, но и на практика обслужва диктаторския режим.
 Това компрометира не просто управляващите, а членството на държавата ни в евроатлантическите структури", категорична е политоложката Цветанка Андреева. 

Новините от днес и със задна дата