сряда, 13 април 2022 г.

Зверство: Мъж стреля 7 пъти в познат, влачи трупа му и го зарина с клони в Сливенско, причината е шокираща

20 – годишна ефективна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав за сливенския окръжен съд по дело за зверско убийство извършено на 21 юли 2020 година в землището на село Панаретовци, пише telegraph.bg.

Тогава в пресъхнал напоителен канал, затрупан с клони и треви бе намерен трупът на 45-годишния Стоян Тодоров Стоянов, собственик на няколко ниви и овощна градина.

В тялото бяха намерени 7 куршума, жертвата е била влачена над 100 метра от убиеца, за да бъде скрита.


Тогава патоанатомите установиха че смъртта е настъпила рано заранта на предния ден, стрелецът ползвал преработен в боен газов пистолет „Байкал“ и носел силиконови ръкавици.

Оръжието бе намерено разглобено и скрито в каменен зид след като в разследването бе включен огромен кадрови ресурс на МВР. Извършителят, 36-годишният Иван Господинов Иванов бе задържан на 6 август, в хода на досъдебното производства се изясни, че убийството е заради спор около продажбата овощна градина.

Според запознати Господинов през 2018-а продал на Стоянов парцела и уж сделката била съвсем нормална. След време обаче проявил претенции за имота, тъй като насажденията там били с пари от европроект, а срокът за възстановяването не бил изтекъл.

Новият собственик  отказал да върне обратно градината, тъй като направил допълнителни подобрения. Предполага се, че това е било в основата на спора, който от чисто вербален е стигнал до стрелба от упор.


Куршумите бяха открити разпръснати по цялото тяло на жертвата, стрелецът е бил на разстояние от само метър и половина – два. Два от куршумите попаднали в главата на Стоянов.

Новините от днес и със задна дата