сряда, 6 април 2022 г.

Откриха телцето на 4-годишния Саша, изчезнал при бягство от бомбите край Киев

  

След 26 дни издирване 4-годишният Саша Жданович, изчезнал на 10 март при опит за бягство от село край Киев, бе открит мъртъв край украинския град Бровари, съобщи в социалните мрежи съкрушената му майка Анна Яхно.

Телцето на момченцето е намерено вчера. 

"Днес намерихме тялото на Сашенка. Благодаря на всички, които вярваха, които помогнаха в издирването и ви благодаря за вашите молитви, вяра и подкрепа. Моят малък ангел Сашенка вече е на небето. Душата му намери покой", написа 25-годишната жена.

На 10 март момченцето, баба му Зоя и още десетина души с две лодки тръгнали през река Днепър в опит да се спасят от село във Вишгородски район, което бе отрязано от света заради военните действия. Саша бил със спасителна жилетка. Майка му не знае по каква причина лодката, в която е бил синът ѝ се е преобърнала.

В нея е имало 8 души, сред които и украински офицер от специалните части. Тялото на 60-годишната Зоя е открито на следващия ден заедно с трупа на още една жена. Но от момченцето и другите петима възрастни нямаше следа.

След призива на отчаяната майка в социалните мрежи бяха получени стотици сигнали от хора в Румъния, Полша, Молдова, Германия и Словакия. Киевчанката получи и конкретен сигнал от Румъния, че Саша е намерен там, но след проверка се оказва, че детето е друго.

Новините от днес и със задна дата