вторник, 29 март 2022 г.

Плевнелиев: Ще има предсрочни избори и ни чака популистко ляво управление

 Росен Плевнелиев 

Ще имаме следващи избори тази година, ще спечелят русофили, крайнолеви, пролеви и популистки партии. Чака ни популистко ляво управление. Това заяви пред БНТ Росен Плевнелиев - президент на България от 2012 до 2017 г.

"Три крайно леви нови подобни проекта загряват - съветниците на президента Румен Радев обикалят страната, Мая Манолова и Стефан Янев също загряват. Президентът ще бъде този, който ще подложи динената кора на Кирил Петков", анализира президентът Плевнелиев.

Той определи ареста на Бойко Борисов като може би най-голямата грешка на правителството на Кирил Петков.

"Свидетели сме на ситуация, с която Петков вече написа история. Крайно недостойно действие. Пораженията тепърва ще станат известни. От това става война на проевропейските сили в България", категоричен е Плевнелиев.

Бившият държавен глава коментира и войната в Украйна. Според него вече дори Финландия и Швеция са разбрали, че свободата на Украйна е свобода за Европа.

"Не е важен командирът, а какво качество и какви технологии имаме. Имаме радари на 50 години... Всичко това превърна Черно море в бойно поле на мини. Ние нямаме технологии, нашето разузнаване заблуди ръководни кадри, че в България има сигурност... Затова трябваше да има предно присъствие на НАТО у нас, а такова и Кирил Петков, и Румен Радев отказаха", добави Плевнелиев.

Новините от днес и със задна дата