петък, 25 март 2022 г.

Почина Манол Велев

 Простреляният преди 15 години бизнесмен Манол Велев е починал тази нощ, са съобщили негови близки.

Манол Велев беше прострелян в главата на 11 юли 2007 г. на столичната улица Мизия №3, в кооперацията където се намираше офисът му. След нападението той изпадна в кома, а по-късно беше изписан. 

През последните 20 дни от живота му той е бил лекуван в болница от коронавирус, но организмът му, отслабен от дългата кома, не е издържал. 
 

“Поръчителят е на високо ниво, а физическият извършител може и да не е между живите”,
заяви преди време съпругата на простреляния през юли 2007 г. пред офиса му бизнесмен Весела Лечева. Тя не конкретизира кого точно има предвид, но описа “противника” като група с голямо влияние и ресурс да организира покушение посред бял ден в центъра на София.

Повод за изявлението ѝ е прекратяването на разследването. Известната спортистка от близкото минало е категорична, че няма да остави времето да заличи всички следи около опита за убийство на нейния съпруг.

През 2020 г., Весела Лечева разкри защо не назовава името на хазартния бос и обвиняем, укриващ се в Дубай - Васил Божков. "Страхувам се, аз съм човек и се страхувам, но повече се страхувам от бъдещето на нашите деца. Опасявам се, че тяхното желание и порив могат да бъдат опорочени. Бих казала опетнени", каза депутатката от "БСП за България" в интервю за бТВ.

"Краят на изхода на този протест може да внесе в техния пакет за искане за оставки и друг чужд сценарий", каза още тя. В телевизията, която от първия ден му предостави трибуна за изява, Лечева проговори докрай откровено за опита за убийство на съпруга ѝ Манол Велев. За него се смята, че е поръчано от укриващия се в Дубай бизнесмен, чийто глас чухме в записите на прокуратурата да обяснява пред соцдепутата Александър Паунов как има свои групи протестиращи, които праща на площада.

Лечева говори откровено за опита за убийство на съпруга си Манол Велев, за което се смята, че е поръчано от укриващия се в Дубай Васил Божков. Самата Лечева каза, че не познава лично хазартния бос, а от медиите и от това, което се говори.

"Обвинявам се, че не съм подозирала опита за покушение", призна още тя, защото допусна, че някаква нейна реакция е на дъното на покушението, а самата Лечева по това време беше председател на Държавната агенция за младежка и спорта. 

Новините от днес и със задна дата