сряда, 16 март 2022 г.

Стотици се стекоха да дарят кръв за намушканата с нож в главата Павлина от Бургас

 

Напълно непознати хора са откликнали на призива на УМБАЛ Бургас да дарят кръв за намушканата с нож в главата студентка Павлина В., която пострада след студентски купон в квартирата.

Само на 15 март през Кръвния център в морския град са минали стотина души, акцията продължава и днес, съобщава "24 часа".

Много от желаещите да помогнат на пострадалата дори не са знаели името й - казвали, че даряват кръв за "момичето от новините", разкриха от болницата.

След серия операции 21-годишната Павлина все още остава в тежко състояние в реанимацията на болницата. Освен в главата, студентката е ранена и в областта на гърдите, като острието е засегнало белия дроб.

Младата жена беше прободена с нож в областта на главата. Инцидентът е станал около 5:15 часа тази сутрин в частна квартира на ул. "Хаджи Димитър" в Бургас.

За нападението е задържан 21-годишен криминално проявен мъж.

От УМБАЛ Бургас посочват, че всеки здрав човек от 18 до 65-годишна възраст, който желае да помогне, може да отиде в Отделението по трансфузионна хематология на болницата и да дари кръв, като кръвната група не е от значение.

Новините от днес и със задна дата