сряда, 16 март 2022 г.

Любомир Милчев-Денди е в кома вече месец, роднините му алармираха за измама

  

                         Снимка: Bulphoto

Ръководството на УМБАЛ "Света Анна" в София опроверга категорично информациите, появили се в някои медии, че Любомир Милчев-Денди дължи на лечебното заведение суми от порядъка на 50 000 лв. Още по-малко пък някой от болницата е искал такива пари от роднините му, е заявил пред Dir.bg говорителят на болницата Антон Луков.

Роднините на Денди, който бе приет в болницата на 18 февруари след тежък побой, са възмутени, че в интернет се събират пари, за да се плати лечението му. Племенницата на светския хроникьор Анна Георгиева обяви в профила си във Фейсбук, че това е поредната измама.

Говорителят на УМБАЛ "Света Анна" потвърди, че близките на Любомир Милчев не дължат нищо, тъй като по закон здравноосигурителният статус на пациентите, които се приемат в лечебни заведения по спешност, няма значение. "Същото се отнася и за бременните жени и онкоболните", добави Луков.

58-годишният Любомир Милчев- Денди бе открит на 18 февруари в безпомощно състояние в апартамента му на улица "Св. Иван Рилски" в София. От Софийската градска прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство за извършен опит за умишлено убийство. Той бе приет в "Света Анна" с множество фрактури на черепа, отоци и хематоми, като според лекарите е "бит брутално в главата".

Вече месец той не е идвал в съзнание. Състоянието му продължава да е критично, с опасност за живота. Бяха му извършени две черепно-мозъчни операции. Продължават опитите на медиците от болницата за стабилизирането му, но на този етап няма промяна.

Новините от днес и със задна дата