понеделник, 7 март 2022 г.

Съпругата на Зеленски назова имената и възрастта на убити деца от руските войници

  

Руските войници по най-циничен и съвсем съзнателен начин избиват децата на Украйна. Това съобщи съпругата на украинския президент Володимир Зеленски Олена.

Тя публикува в Instagram съобщение на няколко езика, в което казва: „Трябва да говоря за това! В Украйна вече има над 38 загинали деца. И този брой може да се увеличи в момента, в който говоря с вас!“

Тя публикува снимки на няколко от децата и обстоятелствата, при които са загинали - 18-месечния Кирил от Мариупол, разстрелян при обстрел, когото лекарите били безсилни да спасят, 7-годишната Алиса, която дядо ѝ опитал да прикрие с тялото си, но и двамата загинали, 14-годишния Арсений, загинал от кръвозагуба след като снаряд попаднал в главата му, 6-годишната София, застреляна докато пътувала в кола заедно с едногодишното си братче, майка ѝ, баба ѝ и дядо ѝ, опитвайки се да избягат от град Нова Каховка, предаде актуално.ком.

"Това са лицата на деца, които никога няма да пораснат. Колко още деца трябва да умрат, преди руските войски да спрат да стрелят и да се съгласят на хуманитарни коридори?

Колко още трябва да кървят и да гладуват, за да спрат да унищожават цивилни превозни средства и да пропуснат хуманитарните мисии?, пита Зеленска и припомня, че стотици деца в украински градове и села умират в момента в мазета без храна и медицинска помощ.

"Покажете това на руските майки - нека знаят КАКВО правят синовете им в Украйна... И вие носите лична отговорност за смъртта на всяко украинско дете, защото давате своето мълчаливо съгласие за тези престъпления", добавя тя.

При защитата на украинските територии от въоръжаваните от Москва сепаратисти на двете самоябявили се републики, има убити деца и в Домбас.

Новините от днес и със задна дата