неделя, 27 март 2022 г.

Психопати: 4 ситуации, когато Русия ще използва ядрено оръжие

 

Преговорите не винаги са успешно, но това не означава, че е необходимо да се започва военен конфликт. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Той уточни, че всичките условия, при които Москва би използвала ядрено оръжие, са отразени в специалния документ с подписа на президента на Русия. Медведев изброи основанията за неговото използване. 

Първо, това е удар по нашата страна с ядрени ракети. Второ, друго използване на ядрено оръжие както против Москва, така и против страните съюзници. 

Трето условие, нанасянето на вреди на критична инфраструктура, когато нашите ядрени сили за сдържане са парализирани. 

И последната точка, агресия по отношение на нашата държава или нашите съюзници. Тук става дума за използването на всякакво оръжие, не само за ядрено. 

Напоследък обаче, не е ясно руснаците каква интерпретация правят на понятието "агресия", тъй като посланичката на Русия в България Митрофанова не пропуска да отбележи, че отбранителните мерки, които България предприема поради непредсказуемото поведение на Путин и неговото обкръжение, за тях представляват агресия.

И всичко това, при положение, че на 3 януари 2022 г., Русия лъжейки света, че няма да напада Украйна и, че тези съмнение били плод на болни хора, подписа заедно с четирите водещи ядрени сили в света, че се ангажира да спрат разпространението на атомни оръжия и да направят всичко възможно, за да гарантират, че ядрена война никога няма да има. Това става ясно от съвместно изявление, публикувано в навечерието на прегледа на ключовия Договор за неразпространение на ядрените оръжия.

„Като имаме предвид огромните последици, които би имала употребата на ядрените оръжия, ние заявяваме, че макар да съществуват, тези оръжия следва да служат само за защитни цели, а именно за сдържане и за предотвратяване на войната", пише в декларацията, подписана от Франция, Съединените щати, Русия, Китай и Обединеното кралство.

"Ние заявяваме, че една ядрена война не може да бъде спечелена и че никога не бива да бъде започвана", казаха тогава петте страни в съвместната си декларация.

Медведев подчерта още, че разяснява тези моменти само защото е бил зададен такъв журналистически въпрос. Той подчерта важността на преговорите дори и в най-сложните ситуации, както сегашната в Украйна. Медведев призна, че диалогът не винаги е успешен, но при всякакви обстоятелства на първо място трябва да се върви по пътя на дипломацията. Кой обаче би се хванал на подобни фалшиви послания, след като дълго време светът бе убеждаван от руснаците, че няма да напада никоя държава, но на 24 февруари обяви война на Украйна и заплашва световния мир с употреба на ядрено оръжие. А след 2014г., след превземането на Крим, започнаха да въоръжават руски сепаратисти в Донбас, при положение, че преобладаващото население там повече от 70% украинско, малко руснаци и други етноси. Руското въоръжаване на сепаратисти подложи на опасност мирното населението на Домбас, тъй като провокира отбранителни военни действия от страна на украинската армия. Путин обаче успя да наложи свое марионетно управление.

Новините от днес и със задна дата