вторник, 8 февруари 2022 г.

Съпруг, пребил до смърт с мотика жена си, защото не връзвала доматите правилно

 


Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 61-годишен мъж за жестокото убийство на съпругата му, съобщиха от държавното обвинение.

Престъплението бе извършено на 12 юни м.г. в русенското село Могилино.

Съпругът е обвинен за това, че умишлено е умъртвил жена си, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост и в условията на домашно насилие.

П.Б. малтретирал ежедневно съпругата си, като по незначителни поводи ѝ нанасял побой. Независимо от системния тормоз и физическа агресия, на които била подложена, жената не се оплаквала на никого и не подавала сигнали срещу съпруга си, тъй като се страхувала, че той може да насочи агресията си към двете им деца.

Във фаталния ден обвиняемият още от сутринта започнал да пие алкохол и да проявява агресия спрямо жена си. Не му харесал начина, по който тя правела връзки, за да върже доматите в градина. Това станало повод да вземе мотика и със сапа да нанесе побой на жена си.

След час мъжът пак предизвикал скандал, като започнал да я обвинява в изневяра. Агресията му ескалирала и под въздействието на употребения алкохол той продължил да тормози съпругата си, като ѝ нанесъл втори побой. Оставил я да лежи в леглото, където в резултат на причинените травми жената починала.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Новините от днес и със задна дата