петък, 25 февруари 2022 г.

Путин с безобразно предложение към украинските военни, а управляващите Украйна определи като наркомани

 Снимка на деня: Путин е убиец - България - Дневник 

                                                           Снимка: Дневник

Руският президент призова украинските военни да вземат властта в Украйна в свои ръце, като направят военен преврат.

Той се обърна към тях с апел да не позволят на бандеровците да ударят жилищни квартали, като се прикриват зад мирните жители. Целта, по думите му, е после да бъде обвинена Русия за жертвите сред цивилното население.

За това предупреди руският президент Путин в ново изявление. Той се обърна директно към украинските военни, като ги разграничи от крайните националисти.

"Още веднъж се обръщам към военнослужещите на украинските въоръжени сили. Не позволявайте на бандеровците да използват като жив щит вашите жени, деца и възрастни роднини. Вземете властта във ваши ръце! С вас ще ни е по-лесно да се разберем, отколкото с тези наркомани и неонацисти, взели за заложник целия украински народ", заяви Путин.

Той подчерта, че операцията на руската армия е насочена срещу "националистическите формиравания, които са отговорни за геноцида в Донбас и пролятата кръв на мирните граждани".

Путин добави, че има внедрени националистически елементи в армейските редици на Украйна, които подстрекават останалите.

Руският президент заяви още, чеса се потвърдили информациите, че бандеровци и неонацисти разполагат тежко въоръжение в жилищни квартали, както действат терористите по света.

Това се прави по съвет на американски консултанти, обвини още руският президент.

Путин поздрави руските войници и офицери, че изпълняват дълга си професионално и отговорно. "Те действат мъжествено, професионално, героически", благодари им Путин. "Искам да дам най-висока оценка на действията им, те изпълняват своя воински дълг и успешно решават задачата по обезпечаване на сигурността на нашия народ и родина", заключи Путин в обръщението си.

Новините от днес и със задна дата