сряда, 9 февруари 2022 г.

Пролетта е близо: до 20 градуса в петък, кратко захлаждане през уикенда

  

Зимата е към края си и в следващите дни това ще се усети осезаемо.

Днес  ще има променлива, значителна около планините на Западна България, облачност.

Ще духа слаб до умерен вятър, в Дунавската равнина от запад-северозапад, а в източната половина на страната от север. Дневните температури ще достигнат 6 до 11 градуса, малко по-ниски по високите полета на запад.

През нощта облачността ще намалява до незначителна в сутрешните часове. Ще духа слаб вятър от юг и югозапад.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 5 до около нулата.

През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над планините на югозапад. Преди обяд за кратко в котловините може да се образуват мъгли.

В планините и източните райони ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от около 7 до 12-13 градуса.

В петък ще бъде слънчево, със слаб западен вятър. Дневните температури ще се повишат още и ще достигнат 13 до 18 градуса, на места в Дунавската равнина и до 20.

В събота ще се заоблачи, но ще остане почти без валежи. Минималните температури ще са от около минус 1 до плюс 4, а дневните ще се понижат и ще бъдат от 7 до 12 градуса.

В неделя вятърът ще се ориентира  от изток и ще проникне малко по-студен въздух. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 4 до 10 градуса. На отделни места около планините е възможно да превали слаб дъжд, в планините - сняг.

В началото на следващата седмица температурите отново ще се повишават  и ще достигнат стойности около 15 градуса в низините.

Новините от днес и със задна дата