Митническите служители откриха над 13 кг хероин при проверка на товарен автомобил, съобщават от Агенция "Митници". На 7 февруари на пункт "Капитан Андреево" пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Германия.

Митническа мобилна група селектира камиона за щателна проверка, при която инспекторите откриват в шофьорската кабина в пътнически сак над леглото осем пакета, обвити с алуминиево фолио и вакуумирани, съдържащи пресовано вещество с кафеникав цвят.

При извършения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Общото бруто тегло на открития наркотик е 13,260 кг на стойност 1 193 400 лева по цени за нуждите на съдебната система, съобщават от Агенция "Митници".

По случая е образувано досъдебно производство.

Шофьорът на камиона Д.А. на 52 г., турски гражданин, е задържан и му е повдигнато обвинение. Разкрит е и съучастникът му - Б.М. на 42 години, български гражданин, който също е задържан и му е повдигнато обвинение като подбудител и помагач.

Предстои Окръжна прокуратура Хасково да внесе в Окръжен съд Хасково искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите.