събота, 15 януари 2022 г.

Изненадващи новини около Теменужка Петкова и какво я е вкарало в болница

 

От РЗИ-София са поставили под карантина контактните лица на депутата от ГЕРБ Теменужка Петкова.

От здравната инспекция уточняват, че става дума за двама души от комисията по „Енергетика“, които седят в непосредствена близост до г-жа Петкова, тъй като тя е престояла 5 минути в залата, всички лица присъствали на комисията по „Бюджет и финанси“, както и най-близко стоящите до нея лица в парламентарната зала, съобщава Нова телевизия.

Те са с предписания за 10-дневна карантина. Народните представители, които имат поставена бустерна доза, ще могат да се освободят от домашната изолация и по-рано от останалите, ако след 72-ия час си направя PCR тест и той покаже негативен резултат. 

По-рано се появи информация, че е възможно близо 1/3 от депутатите да се окажат в задължителна карантина, заради контакт с Теменужка Петкова. Тя даде положителен тест за COVID при рутинна проверка за постъпване в болница. Самата Петкова е ваксинирана, а причината да влезе в болница е хипертонична криза. При приема обаче ѝ е направен тест и се оказала с коронавирус, уточнява "Труд".

Въпреки че от ръководството на ПГ на ГЕРБ са информирали за ситуацията с колегата си още сутринта на председателски съвет, от ръководството на парламента не е последвало съобщение до народните представители, коментираха пред депутати от различни парламентарни групи. Част от депутатите научиха от медиите, че Петкова е в стабилно състояние, но в болница.

През целия четвъртък Петкова нямала симптоми и дори участвала освен в дебатите в пленарна зала и в заседанията на двете парламентарни комисии - по бюджет и енергетика. В комисията по бюджет са общо 23 депутати, а в енергийната комисия - 21.

Припомняме, че преди дни председателят на Народното събрание (НС) Никола Минчев също даде положителен тест за COVID и заради това всички присъстващи на КСНС бяха поставени под карантина - сред тях бяха президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков. Карантината на министър-председателят изтече вчера и той проведе важна среща.

Новините от днес и със задна дата