вторник, 18 януари 2022 г.

Янка Такева: Настояваме учениците в гимназиален етап да преминат към онлайн обучение

  

Нужна ли е извънредна ваканция заради ковид ситуацията и ще се премине ли към обучение в онлайн среда отново - тези теми коментираха в "Денят започва" по БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и Яна Алексиева от Асоциация "Родители".

В момента е много голямо напрежението в образователната система. Учителите капнаха - по 50% от педагогическите колективи, особено в гимназиален етап, са болни или са под карантина. Днес, утре министърът трябва да издаде заповед, за да може гимназиалният етап да мине в онлайн обучение поне до края на първия срок, обясни Такева. И добави:

Аз говорих с министъра в петък, той ми обеща да кажа по БНТ в събота какви са му намеренията, тогава аз се обърнах към двамата директори - Стаматов и Александров, да задвижат нещата.

Всяка седмица по 6 учители умираха от ковид след коледната ваканция. Нямате представа колко е тежко положението.

Предложението учениците в гимназиален етап да преминат към онлайн обучение наистина звучи разумно, със сигурност мерки трябва да се вземат и да се види как може да се подкрепи системата, заяви Яна Алексиева от Асоциация "Родители".

Новините от днес и със задна дата